Forside Klubben Sailfish18 Forum Marked Nyheder
Båden Sailfish18

Bådens form
Båden har et slankt forskib med stærkt hældende stævn. Herved bliver vandlinien kort, og det er således ikke denne, der medvirker til bådens gode fart. Samtidig er fribordet ret højt, og disse ting i forbindelse med hinanden er sikkert udformet på denne måde for at gøre båden tør under sejlads.

Glasfibereret
Glasfiberarbejdet er pænt, men der er meget af det. Det er nemlig ikke alene skrog og overbygning, der er støbt i glasfiner - også indretningen er støbt af dette materiale. Der er er ikke mange både på market med så lidt træ om bord. Kølen er også støbt i glasfiber. Den har en kærne bestående af 125 kg bly.


Roret
Roret er af mahogny og med optrækkeligt blad. Det er ligesom på joller let at fjerne. Rorpinpen bevæger sig i en udskæring af agterspejlet under skødeskinnen.


Motoren

På agterspejlet er der en Tomos påhængsmotor på 4½ HK monteret med et op- og nedbeslag, der gør, at motoren, når den ikke bruges, kan løftes fri af vandet. Under den agterste del af cockpitbænken er der et rum, hvor motoren kan stuves.


Mast og bom
Mast og bom er af anodiseret aluminium. Masten er understøttet i kahytten.


Dæk:
Under dæk er der godt lys i kraft af et stort rudeareal, der er fastgjort med gummilister. Dæk og ruftag har indlagt urethanskum for at nedsætte kondens. Det må man nok regne med, hvis alle fire køjer er i brug, for rummet er meget lille.


Udvendigt:

Under sejlads klarer man alt fra cockpitét. Men man skal jo på en eller anden måde ned i det først. I reglen vil omborgstigningen foregå derude. Og her er der noget der mangler i udstryret. Prædikestol fås som tilbehør, men tillige vil det nok være rimeligt med søgelænder, selv om det skæmmer udseendet. For små lette både, som denne, er og bliver urolige, når man bevæger sig på dækket. 
 
 
Uddrag af Bådnyt's test af 6 trailerbåde -Marts 1978
Testholdets vurdering af trailerbådenes sejlegenskaber


Shipmate Senior
Privateer
Bradweel 18
Skipper 17 Mariner
Edel 5
Sailfish 18
4,0
1,0
4,0
4,0
5,0
5,5
Pointskema: 1. Dårlige - 2. Brugbare - 3. Rimelige - 4. Gode - 5. Glimrende - 6. Fremragende