Forside Klubben Sailfish18 Forum Marked Nyheder
Lynæstræf - beretning fra 22.-23. aug. 2009

Lynæstræf 22.- 23. august 2009.


Årets træf blev afholdt i fantastisk vejr.

Desværre kom der kun 2 både, Biuampa var kommet sejlende fra Rungsted nogen tid i forvejen, og Søpølsen kom sejlende fredag fra Helsingør. Man ventede spændt for at se, om der kom nogen kørende lørdag formiddag, men desværre forgæves, hvor er de henne alle vores medlemmer?    

De ved ikke hvad de går glip af.

Vejret var perfekt, 5 - 8 sek.m.fra vest, så lidt konkurrence skulle vi have, selvom vi kun var 2 både. Vi valgte ruten til blinkeren, over til skydemærket og tilbage til Lynæs, en tur på 6.2 sm. med kryds til blinkeren, læns til skydemærket og foran på tværs til Lynæs.

Finn sejlede med svigersøn og barnebarn og Palle havde Ejgild Skibild med som gast.

Starten gik kl 13.10 med et trut i tågehornet af Palle, da han selv lå ideelt nær startlinien, Finn talte senenere om en eventuel tyvstart, han mente kl. kun var 13.09 da hornet lød, hans ur må have gået bagud mente starteren---(Palle).

Af uforklarlige grunde kom Finn, (der ellers sejler forrygende godt) hurtigt bagud, og afstanden mellem de 2 både blev større og større, Ejgild foreslog Palle at vende om og vente på ham, men nej Palle ville nu være sikker på at besejre sin rival, og det skulle være overbevisende.

Første båd var i mål kl.15.00, 25 min. før nr.2.

Ejgild der har forstand på skibsfart mente at Finn havde placeret noget ballast forkert i båden og det var årsagen til den dårlige fart, normalt plejer bådene at sejle rimeligt ens, det kunne også skyldes uenighed blandt besætningen.


Det vigtigste var dog at vi havde 2 pragtfulde timer på vandet, så kan man kalde det kapsejllads

eller hvad man vil, sejlads var det og det i et pragtfuldt vejr, andre ved ikke hvad de gå glip af, synd for dem der ikke kom.

Eftermiddagen gik med afslapning og hyggesnak, bortset fra Birthe og Palle der havde travlt med at forberede aftenens fest.

Kl.19 blev 10 voksne og 2 børn budt velkommen med champagne og chips af Palle hvorefter man gik til, som altid et meget fint pyntet bord af Birthe.      

Middagen bestod af en lækker forret, røget laks, hellefisk, kaviar og kæmperejer garneret med tang og creme fraiche, herefter bøffer til grill, kartoffelsalat og salatbord, til efterret is med jorbær, og senere kaffe med kage, som Finns datter Karen havde bagt, alt dette med vin ad libitum til en pris af 200 kr.

Snakken gik lystigt hen over bordet, mange minder blev drøftet, og flere sailfishsange blev sunget, akompagneret af  Palle på harmonika. En rigtig dejlig dag ebbede ud til midnat, hvor man så kunne betragte en fantastisk klar stjernehimmel.

Tak til jer der var med til at skabe en minderig weekend; jeg kan kun anbefale andre medlemmer ikke at snyde sig selv for sådan oplevelse, og så kan man jo også drøfte sailfishens fortræffeligheder

og svagheder med andre medlemmer.


                                                                                                                              Pa.G.