Forside Klubben Sailfish18 Forum Marked Nyheder
Referat Lynæstræf 2010

Årets Lynæstræf blev, trods udeblevende medlemmer, lidt af en succes med 5 både, og til aftenens fest 19 personer deraf 2 børn.


Vejret var atter med os i år, solskin og  jævn til frisk vind fra sydvest.

Da den 5. båd ikke var anløbet kl.13, besluttede vi at starte sejladsen kl.14. Med 4 både, det var 100% mere end sidste år, hurra. Der må meget gerne deltage flere, det er ikke svært. Banen var som tidligere år, ned til blinkbøjen over til skydemærket og tilbage til Lynæs.

Kl. 13.30 sejlede alle ud til start, men da vinden var lovlig frisk 8 - 11 sek.m. sejlede jeg tilbage og rebede storsejlet 1/3 ned. På grund af manglende dommer, startede jeg sejladsen kl. 14  med et trut i hornet. Første båd i mål tog de efterfølgende i mål.

Der blev hurtigt spredning i feltet, men jeg selv 398 og 510 Knudsen tog hurtig afstand, selv med rebet storsejl sejlede jeg lige så hurtigt som de øvrige, man har blot ikke så stort pres på roret og krænger mindre med tilpas sejlføring, ved vindstyrker over 6 sek.m. er det tilrådeligt at rebe ned. 510 rundede lysbøjen først, hurtigt efterfulgt af 398, derefter 578 og 654 noget efter. Første båd i mål kl.15.35 blev 510 og 1 min. senere 398 som nr. 2 derefter 578 og sidst 654, der dog ikke havde rundet skydemærket.

Alle var dog enige om, at man havde haft en dejlig eftermiddag med en frisk sejlads. To yngre mænd,der var med som gæste gaster på 2 af bådene, var meget imponeret, over Sailfishens sejl egenskaber. Resten af eftermiddagen gik med at se bådene an og eventuelt få gode ideer om indretning og andet. Et nyt medlem Kurt dukkede op, han havde set på hjemmesiden, der var træf, og var meget interesseret i at høre noget om klubben. Han havde lige købt sin båd 677, der havde været Knud Lynglunds båd indtil 1998, som blev meget glad ved at høre nyt om sin gamle båd.

Kl. 19 gik man til bords for at nyde aftenens lækre middag fra Lynæs kro, snakken gik lystigt, minder blev opfrisket, og historier blev fortalt, så nye deltagere fik et indblik i, hvor festligt vi har det i klubben.
Efter middagen var der præmieuddeling og kaffe, resten af aftenen forløb med lystig snak samt lidt sang og musik.

Søndag morgen samledes de, der havde overnattet, til morgen kaffe, hvor Finn gavmildt havde lavet sin hofret, stegt bacon med spejlæg. Da det også søndag var perfekt sejlervejr tog Finn en tur ned til Orø, og ved tilbagekomst hjalp jeg ham med at tage båden op på traileren, så han kunne køre hjem.

Et vellykket træf var slut, og  jeg vil gerne opfordre flere til at deltage i vores træf, man ved ikke hvad man går glip af.

Palle Gliese
398 Biuampa  
Birthes borddækning

  
398 - Biuampa


Efter sejladsen

  


Finn's morgenmad