Forside Klubben Sailfish18 Forum Marked Nyheder
30 års Lynæsstævnet – August 2007

4 både deltog, vejret var fint med sol og let til frisk vestlig vind, en af de få dage det ikke regnede.
 
Vort mest trofaste medlem Finn kom kørende med Søpølsen fredag aften og riggede til og sov i båden på land. Biuampa og Kadance, fam. Garnov`s nu en LM 28, lå allerede i Lynæs, da de var ankommet i løbet af ugen.
 
Lørdag formiddag var præget af lettere forvirring, skippermødet der var berammet til kl. 12.00 blev først afholdt kl. 14.00, da alle både endnu ikke var mødt. Man havde regnet med 5 både, men det blev desværre kun til 4, men pyt man skulle have en dyst. Mærker samt start og mål blev hurtigt aftalt, måske lidt for hurtigt, da man under sejladsen ikke var helt enige om, hvilke mærker det var. Garnov`s LM 28 var dommerbåd med Skibild som sagkyndig dommer ombord.
Kl.14.25 lød startsignalet og de 4 både med Bjørn, Carsten, Finn og Palle (der var tvivl om sejlnumrene) lagde an til start. Finn måtte vende en ekstra gang for ikke at tyvstarte, men nåede dog sammen med Palle at overhale startfeltet med god vind i sejlene. De to fik et fint forspring efterfulgt af Carsten, men så viste misforståelsen sig, da kun Bjørn havde fattet hvilke mærker der var aftalt. Han sejlede efterfulgt af dommerbåden direkte mod det rigtige mærke. Palle, Finn og Carsten runde det mærke de mente der var det rigtige, og Finn strøg videre mod mærke 2. Palle og Carsten forsatte og rundede det rigtige topmærke. Bjørn passerede mållinien 15.45 men havde sejlet med Dannebrog sat, hvilket ikke er tilladt under kapsejllads. Grundet det gode vejr tilgav dommerne dog, selvom andre protesterede. Palle kom i mål 15.53 og Carsten l6.04. Finn der ikke fik rundet alle mærker blev disket. Men alt i alt en dejlig eftermiddag med en fin sejlads.
 
Nu var kun dagens højdepunkt tilbage, festmidagen i anledning af 30 års dagen. Der havde meldt sig 23 personer, der kl 19.00 mødte op i sejlklubbens lokale, hvor der var dækket op med festlige borde. Efter velkomstdrinks satte man sig spændte til bords, en dygtig kok præsenterede og serverede aftenens menu. Dampet rødspættefilet med spinat, rejer, asparges og tang, derefter krondyrsteg, reder med waldorfsalat,mint og tyttebærgele, ristede tranebær, råstegte rødløg, kartofler og haricot vert samt vildtsauce med skovsvampe, til dessert en stor isanretning med masser af frisk frugt. Til kaffen havde Jutta Lynglund bagt 3 dejlige kager. Under middagen holdt Skibbild en herlig tale med lidt om den besynderlige sejllads, og de 30 år der var gået, kommenteret af Ejler fra Lynæs sejlklub.
 
Efter midagen var der bekendtgørelse af  kapsejladsens resultat og præmieuddeling. Sidste års vinder havde desværre glemt pokalen, så den traditionelle tømning af en rød tuborg, som Finn havde skaffet, måtte foretages af et ølkrus.
 
Aftenen sluttede med fællessang og festlig underholdning af  Skipper Palle og Co, en herlig harmonika duo.
 
En rigtig dejlig dag  var slut, og så kom regnen, jeg synes kun det er synd at der ikke er flere der deltager, især med båd, så vi må se hvad vi kan gøre for klubbens fremtid på næste generalforsamling.
   
Dansk Sailfish Klub ønsker alle en glædelig jul og godt nytår  

Med venlig hilsen Palle Gliese