Forside Klubben Sailfish18 Forum Marked Nyheder
Kapsejlads 2007

Som sædvanlig, når vi sailfish folk mødes til kapsejlads, var optakten præget af en let forvirring. Skippermødet, der var berammet til kl 12.00, blev først afholdt kl. ca. 14.00, da alle både ikke endnu var mødt.

Hvilken bane skulle vi vælge? Skulle vi have mærkerne om styrbord eller bagbord. Mærker og start og mållinie blev aftalt. Hvem skulle være dommer? Til slut blev der enighed om et dommerpanel bestående af tre B medlemmer Skibild og Preben og Lisbet Garnov.
 
Dommerskibet blev stillet til rådighed af de to af dommerne.
Der var stærk trafik i farvandet, da en motorbådsklub havde træf der ude, og nogle af deltagerne ønskede at vise hvilken fantastisk motorkraft de havde.

Start og mållinie blev ændret kort før starten og meddelt til alle de fire deltagende både.

Da der var lidt forvirring omkring sejlnummeret på Carstens skiv, besluttede vi at kalde jollerne ved ejernes navne: Carsten, Finn, Palle og K/K alias Knudsen&Knudsen. Startsignalet var med et tudehornssignal: 10 og 5 min. før start og start.

Det gik al sammen fint. Bortset fra at Finn måtte vende en ekstra gang. Han valgte her at følge reglerne og måtte en tur rundt, for ikke at tyvstarte. Kl 14.28 gik K/K og Carsten langsomt over startlinien. Lige i kølvandet på dem kom så Finn og Palle strygende, de overhalede startfeltet med fare for sammenstød. Især Finn havde rigtig god fart i øsen. Men så var det som om at selskabsånden slap op. Der var ikke enighed om, hvor man skulle hen, bådene spredtes meget. Kun K/K var lige fra start på ret kurs. K/K rundede som første båd lysbøjen. (I ærbødig og overlegen afstand). Palle og Finn hyggede sig tilsyneladende; men de sejlede alt for langt mod nord efter noget de påstod var den grønne lysbøje. Palle opdagede efterhånden sin fejltagelse og sejlede endelig over mod den rigtige lysbøje; men at det var den rigtige bøje indrømmer han sikkert først i byretten. Finn var åbenbart hel sikker i sin sag, og efter han havde rundet en grøn bøje, sejlede han mod skydemærket ved Alholm. Han var dermed udgået af kapsejladsen.

Den store spredning fortsatte. K/K var suveræn på hele sejladsen; men uheldigvis sejlede de med nationalitetsflaget sat, hvilket betyder, at de enten har et lig om bord, eller ønsker at udgå af sejladsen. I dette myggeår, valgte vi at sige, at de havde  myggelig om bord. K&K passerede mållinien 15.45 og grundet det fine vejr og dommernes venlighed blev den lille misser med flaget tilgivet.

Palle kom i mål kl 15.53 og Carsten 16.04. Der var lidt tvivl om på hvilken side man skulle passere mærket der markerede målliniens sydlig afgrænsning; men efter nogle forsøg og bemærkninger fra dommerskibet lykkedes det endeligt.

Alt i alt en god sejlads i herligt vejr.

Der havde meldt sig 23 personer til middagen. Havde medlemmerne i forvejen vidst, hvor god en middag vi fik, havde der sikkert meldt sig mange flere. Den meget dygtige kok serverede: Dampet rødspætte med spinat, rejer, tang, asparges ja, og andet rigtig godt. Derefter krondyr steg med reder med waldorfsalat, mint og tyttebær gele, ristede tranebær, råstegte rødløg, kartofler og grøntsager. Til sidst en meget stor is dessert med masser af frugter. Til kaffen havde Jutta bagt en dejlig kage.

Alt dette for kr. 150,- pr. kuvert. Det må Palle og Birthe gerne stå for en anden gang. Skipper Palle’s duo spillede harmonika til kaffen.